Cum am petrecut primele zile de vara la Afterhills!

A doua editie a festivalului Afterhills a fost o poveste devenita realitate, dedicata viselor si a celor care le creeaza- visatorilor. Fie ca e vorba de daramarea unui record mondial, fie de un “Bun venit!” ca la carte pentru vara sau doar de un weekend prelungit de fun si buna dispozitie, s-a dorit ca cel de al doilea an de Afterhills sa aduca in prim plan visele, sub conceptul #dreamers.

Afterhills 2018 a fost despre oameni, muzica, dans, emotie, libertate, relaxare si vant trecut prin plete.
Cele 10 scene, zonele de food court, bauturi, lounge si relaxare puse la dispozitie de organizatori si parteneri, au facut deliciul participantilor in cele patru zile de festival, intre 31 mai si 3 iunie 2018.
Food court-ul Afterhills a numarat in mare parte branduri locale si multa diversitate, inca o data dovedindu-se impactul benefic pe care un festival de o asemenea anvergura il are asupra orasului nostru.
Bauturile alcoolice si nonalcoolice au fost prezente in cadrul festivalului prin intremediul atat a standurilor Afterhills, cat si in lounge-urile marilor producatori de bauturi.

Si, pentru ca nivel mondial, cea mai mare problema in cadrul festivalurilor este pierderea obiectelor personale (aglomeratie, neglijenta sau pur si simplu “ceasul rau”), cel mai des pierdut obiect fiind portofelul, Afterhills s-a aliniat festivalurilor internationale si a introdus sistemul de plata #cashless. Doar bratara atasata la mana si ai atat biletul de participare cat si banii chiar la incheietura mainii! Sistemul de plata #cashless presupune incarcarea cu suma dorita (fie online, fie la cash point-urile amplasate pe domeniul festivalului) si plata produselor doar cu scanarea bratarii- intregul proces durand fix o secunda. Suma ramasa pe card se poate verifica instant, atat in contul creat online, cat si inaintea fiecarei tranzactii. Doar avantaje pentru consumatori: timpul petrecut pentru achizionarea oricarui produs a fost diminuat drastic, la fel ca si riscul de a ramane fara bani! Nu pierzi nici distractia, nici portofelul!

Majoritatea celor care au venit la Afterhills doar pentru muzica au ramas acolo mai mult decat si-au propus in mod intial caci, oh!, tare bine si placut era sa sezi fara griji intr-un hamac, in briza vantului, pe acordurile muzicii tale preferate!

Nici artistii plastici sau pasionatii de arta nu au fost uitati, ateliere de arta moderna fiind deschise pe perioada intregului festival, artisti plastici si entuziasti din toata tara, dar si de peste hotare, dandu-si intalnire la Afterhills.
Artistii muzicali au fost cei care au dat cu adevarat tonul distractiei. In numar de peste 160, acestia au avut la dispozitie 10 scene, dedicate fiecarui gen muzical. Astfel, in functie de preferinte, peste 100.000 de festivalieri au ras, au dansat si au cantat pe acordul trupelor preferate.
Si nu doar publicul scenelor dedicate genurilor muzicale a fost unul foarte numeros, ci si in cazul scenelor unde stand-up comedianti renumiti au adus un zambet, dar in cele mai multe hohote fiecarui spectator!
Insa Afterhills nu a fost doar despre muzica, mancare si relaxare, ci si despre indrazneala si puterea de a intrece un record mondial. Daca editia de acest an Afterhills a avut la baza conceptul #dreamers, ce putea descrie mai bine acest lucru decat un #dreamcatcher (plasa de vise)?

Cum doar lucrurile mici raman la scara mica, iar Afterhills nu este nicidecum un eveniment de ratat, organizatorii au pus la cale impreuna cu partenerii sansa sa ofere Iasiului un nou record mondial: cel mai mare dreamcatcher din lume. Si nu o spunem noi, ci reprezentantii Guinness World Records, care au omologat deja recordul. Masurand peste 9 metri in diametru, #dreamcatcher-ul Afterhills a fost montat chiar la intrarea pe domeniul festivalului, fiind sustinut de o macara si balansandu-se lent cu fiecare briza. Speram ca a prins visele tuturor participantilor la Afterhills si chiar in acest moment lucreaza la indeplinirea lor!

Atmosfera la Afterhills a fost, asadar, una de vis! Peste tot puteai sa auzi rasete, sa vezi fete zambitoare, priviri relaxate si oameni suficient de binedispusi, inca, indiferent ca e vorba de un corporatist sau un freelancer nonconformist, sa indrazneasca sa danseze si sa rada cu tot sufletul. Si clar avem nevoie mai des de asa evenimente, in care oamenii sa uite grijile zilnice, sa poata pune pe pauza probleme si grijile si sa ia o pauza binemeritata, sa se rasfete cu muzica, arta si comedie de cea mai buna calitate.

Editia din 2018 a reprezentat o validare incontestabila a muncii unei echipe colosale care a stat in spatele visului numit Afterhills. Numarul de participanti a fost dublat fata de editia precedenta, s-a bifat un record mondial si, in esenta Afterhills 2018 si-a meritat pe deplin sloganul, #goodvibrations.
Pana la urmatoare editie Afterhills, asta va dorim si noi: Sa aveti parte doar de cele mai pozitive vibe-uri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.